- Ungdom -   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TC Sjælland | Gallerier |
 Børn og Ungdom
Børne- og U-startside
Info fra lederne
Farum OK's Skovtrolde (2-8 år)
Ungdomstræning (8-12 år)
Vinter-ungdomstræning
(12-21 år)
Aktivitetsplan
Tekniktræning
Mærkeprøver
Lederne
Links for B-og-U
Kontakt
 
Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Hvad er Orientering?
Klubdragter
Løbskonto
Kontingent


Generelt om Farums ungdoms-træning
I Farum Orienteringsklub har vi træningstilbud for alle aldre og niveauer. Som I kan se, overlapper tilbudene aldersmæssigt, så man kan skifte gruppe, når man selv har lyst.

I kan se en kort oversigt under menuen - og hoppe videre og læse meget mere på siderne for de forskellige grupper.

På disse sider kan du læse om:

 


Skovtrolde-træning (2-8 år)
Skovtroldetræningen er træning lagt an på leg beregnet for ungdoms-løbere mellem ca. 2 og 8 år. Skovtroldetræningen foregår med udgangspunkt enten fra Klubhuset på Ryttergårdsvej 104 eller Fiskebæk Naturskole ved Furesøbad på onsdage kl. 16.45-17.45 om foråret mellem Påske og sommerferien og mellem sommerferien og efterårsferien, hvor der ikke er Skovcup*.

Træningen er startet for at dække det behov, der opstod for de allermindste på onsdage inden sommerferien, inden Skovcup-løbene starter og igen indtil efterårsferien, efter Skovcup-løbene er sluttet.
Læs meget mere om den sjove træning for de mindste på deres helt egen Skovtrolde-side !

Ungdomstræning (8-12 år)
Ungdomstræningen er for ungdomsløbere mellem ca. 8 og 12 år.
Vi træner med udgangspunkt fra Klubhuset på Ryttergårdsvej 104, hvor vi mødes hver tirsdag kl. 17-18.30 i de uger i sommerhalvåret, hvor der også er skolegang.
Læs meget mere her!

Vinter-ungdomstræning (12-21 år)
I den periode, hvor der ikke er tekniktræningn i skoven, træner vi med udgangspunkt i klubhuset hver torsdag kl. 17-18.30. Denne træning er for de 12-21 årige. Du skal kunne løbe minimum ½ time for at deltage i denne træning.
Læs meget mere her!


Andre aktiviteter for 12-21 år
Der er rigtig mange andre muligheder for at få noget mere orienteringstræning.

Læs meget mere her!


Klik på Aktivitetsplanen i menuen til venstre for at se planen for alle de aktuelle aktiviteter.

 

O-hilsner,

Ungdomstrænere og -ledere

 

Gå til toppen


  Info fra lederne


Info fra lederne kommer nu mest pr mail til deltagerne

Som du nok kan se, er der ikke sket så meget nyt her på det seneste.

Det skyldes at lederne er gået over til at skrive mails ud til jer i stedet for.

Men I kan stadig læse om alle de tidligere aktiviteter i oplysningerne her nedenfor.

Vinter 2015/2016

Vi har nu deltaget i de sidste efterårsløb, men derfor sætter vi ikke tempoet ned! Vi fortsætter med torsdags- og fredagstræning - se dem i Aktivitetsplanen!

Når vi når til december kan du godt finde nisssehuen frem, for så er der Julematch mod Kildeholm. Tilmeldingen er senest 30. november. Du kan se indbydelsen og tilmelde dig her.

Så snart vi har fyret de sidste nytårsraketter af og taget hul på 2016 kan du komme med til Nytårsstafet - f.eks. på et familiehold. Tilmeldingen er senest 18. december på O-service. Læs mere om Nytårsstafetten her.

Efterår 2015

Vi lægger hårdt ud med divisionsmatch i Jægerspris Nordskov allerede d. 23. august - og måske igen kun 14 dage senere, dvs. 6. september, denne gang i Klinteskoven - en af Danmarks mest spændende skove - hvis vi altså slår OK Øst. Tilmeld dig gerne til det første løb allerede nu og skriv både 6. september og 23. september (den alternative divisionsmatch dato) i din kalender!
Husk også Skovcuppen, der starter en ny runde af d. 12. august, og de følgende 6 onsdage. Sidste gang er der finale, hvor der er tidtagning på alle baner undtagen børnebanen, og hvor alle der har deltaget i mindst 4 Skovcupløb i efteråret får en flot præmie. Der er mange flere aktiviteter på vej, som du kan læse om i aktivitetsplanen for august-september.

Forår og sommer 2015

Se alle forårsaktiviteterne i den nye aktivitetsplan! De sjove fredagstræninger for de yngre og/eller mindre rutinerede kører fortsat, ligesom Tekniktræningen om torsdagen er startet op igen. Første Skovcup i foråret er onsdag d. 29. april - se mere i Aktivitetsplanen for april/maj/juni! Husk også Divisionsmatchen søndag d. 26. april samt klubbens sommeetur til Norge i juli!


Oktober 2014

Se alle efterårets aktiviteter i den nye aktivitetsplan!

 

Marts 2014

Vi er i fuld gang med foråret: Vintertræningen fortsætter frem til Danish Spring, og Tekniktræningen starter igen 3. april. Se Aktivitetsplanen og Tekniktræningsplanen i menuen ovenfor!

 

August 2013

Her efter sommerferien glæder vi os til at kunne tilbyde jer et supplement til vores i forvejen fungerende, super-gode torsdagstræning, som Masha står for!

 

Vores Ungdoms-sjov kommer til at foregå om fredagen kl. 17-18.30 i klubhuset i sommerperioden (fra Påske til sommerferien og igen efter sommerferien til efterårsferien).

Vi starter fredag den 16. august.

 

Det er tanken, at alle ungdomsløbere mellem 6 og 16 år skal kunne deltage. Vi er tre ledere, så vi deler ind i alder eller niveau, når der er brug for det.

 

Det vil blive en god blanding af sjove og mere seriøse indslag med små o-tekniske øvelser, snak om kommende konkurrencer, skov-stratego, bordfodbold, Catching Features (o-løb på computeren), O-bingo, puslespil og meget mere. Lidt opfølgning på torsdagens træning vil det også kunne blive til, for dem, der har deltaget i det - og måske en kage??

 

Gå til toppen

Turneringer og konkurrencer:
Vi starter nye traditioner med Masha-turneringen og Bodil-konkurrencen, hvor man bliver inddelt efter alder og niveau. Det er sandsynligvis noget med kort og/eller kompas - og muligvis også noget med poster og SI-brikker. Her bliver det den bedste/hurtigste (og smarteste selvfølgelig), som vinder!

 

Sjov og spas:
Nicklas-cuppen er en blanding af traditionelle konkurrencer som SI-stempling, bordfodbold, legobygning og andre konkurrencer, som bliver kombineret med helt nye, originale lege, som end ikke er opfundet endnu - det bliver super sjovt - og ikke nødvendigvis den bedste, der vinder!!

 

Vi glæder os til nogle super-fede og sjove træninger, og som I kan se, er der simpelthen ikke nogen gyldig undskyldning for ikke at være med!!!

 

O-Hilsen de U-hyggelige, lede ledere!

 

April 2013

Hej alle I friske ungdomsløbere,

 

Vores sommerrtræning foregår hver torsdag kl. 17 fra klubhuset. Vi tager ud til skove i nærheden af Farum, hvor der er baner for alle. Træningen er tilrettelagt, så du lærer mere om alle de forskellige finesser, der gør dig bedre til at finde vej. Alle opfordres til at være med. Vi har det sjovt.

 

Kalenderen kan ses under menupunktet Aktivitetsplan

 

O-hilsner
Ungdomstrænere og -ledere

 

Gå til toppenkursus
  Mærkeprøver


Orienteringsmærker for de < 12-årige

 

Selve træningen af børn i Farum OK er delt op, så man får lært det, der svarer til ens niveau. Det betyder at du starter med det grundlæggende og bygger efterhånden mere teknik på.

 

For at du kan se hvor langt du er nået, har du i Farum OK mulighed for at tage mærker i Orienteringsteknik.

 

Vi mødes i Klubhuset nogle udvalgte lørdage i vinterhalvåret, hvor vi snakker orienteringsteknik. Der vil blive snakket kort, fx farverne, signaturerne, højdekurver mm. Vi kigger på kompasset og snakker også vejvalg. Det hele vil foregå på 3 niveauer, svarende begynder (bronze), let (sølv) og mellemsvær (guld).

 

Hele forløbet afsluttes så i det tidlige forår med mærkeprøver på det niveau man ønsker. I denne sæson lægger vi ud med bronze og sølvmærket.

 

Bronzemærke

Du skal lærer at færdes trygt i skoven og vide hvad du ser på kortet. En Begynderbane (grøn) vil være målet.

 

Sølvmærke

Målet er at kunne gennemføre en Let bane (blå )

 

Guldmærke

Adgangen til Mellemsvær (Rød bane) går gennem guldmærket. Når du har dette niveau skal du kunne gennemføre en mellemsvær bane uden problemer. Du skal kunne tage en kompaskurs, kunne komme ud af et bom, samt kende postdefinitioner.

 

Gå til toppen

 

  Lederne

Bodil Karlsmose Kliem
Bodil er ungdomsleder i Farum OK. Hun har deltaget i orienteringsløb i hele sit liv, er så at sige født ind i sporten. Har taget flere DM og SM medaljer.

Masha Semak
Eliteløber med rødder i Ukraine, som har løbet for Farum OK i mange år.
Masha blev valgt til Årets Træner i DOF i 2012 - og fik tildelt "Årets Lederpris" i Furesø kommune i 2013!

Kontakt til Farum Orienteringsklub, Børn og Unge:
Ungdoms & Minileder (Skovtrolde samt 6-12år) Bodil Karlsmose Kliem
29 60 50 45
TrænerMasha Semak
50 42 31 68

 

Gå til toppen

 

 

Vi har samlet lidt links som er mest interessant for Børn og Unge.

DOF Børn og UngeHer kan du finde indbydelser til kurser og lejre
Østkredsen Børn og UngeDette er Østkredsens egen B&U-gruppes side
Find vej iGå på jegt efter poster i hele landet - eller i din lokale skov!
O-LegeForskellige lege og aktiviteter

 

Gå til toppen