- MTBO -   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TC Sjælland | Gallerier |
  MTBO - MounTain Bike Orientering - Startside
MTBO startside
Links for MTBO
Kontakt
 
Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Løbskonto
Kontingent


MTBO, eller mountainbike orientering som er det rigtige navn, er en forholdsvis ny sportsgren, der kombinerer det bedste fra mountainbike sporten med det bedste fra orienteringsløb. I MTBO får du, på samme måde som i orienteringsløb, udleveret et kort med en række poster, når du starter. Posterne skal opsøges i en bestemt rækkefølge, men det er frivilligt, hvordan du kommer fra den ene post til den anden. I modsætning til almindeligt orienteringsløb, hvor du må løbe i terrænet, må du til MTBO kun cykle på stierne. Den typiske vejvalgsproblematik består i at vurdere, om du fra post 1 til 2 skal vælge den direkte vej ad den lille sti, der er svær at køre på, eller om du skal køre udenom på den store grusvej.
 
MTBO kan dyrkes af alle og kræver i princippet kun en cykel, der kan holde til at cykle i skoven. Elite-rytterne har cykler til mere end 20.000 kr, tætsiddende cykeltøj og specialdesignede kortholdere monteret på cykelstyret, men mindre kan sagtens gøre det og til træningsløbene kommer mange på deres almindelige cykel, stiller op i gummi støvler og almindeligt træningstøj og kører med kortet i hånden. Der er derfor ingen grund til at holde sig tilbage. MTBO er desuden en fin sport for nybegyndere, da selve orienteringsmomentet ikke er så svært, idet der kun køres på stierne.
 
MTBO er som nævnt en forholdsvis ny sport og har i Danmark kun eksisteret siden omkring 2003. De sidste par år er sporten blevet mere organiseret som en del af Dansk Orienterings-forbund og det første danske mesterskab blev afholdt i 2007. Til trods for den unge alder, har Danmark allerede mange dygtige MTBO rytterne og ved de sidste Europa og Verdens-mesterskaber er det blevet til flere guldmedaljer. Farum OK er en af de store MTBO klubber i Danmark og både Anna Telyakevych og Jesper Damgaard har været med til EM og VM.
 
Hvis du har lyst til at prøve MTBO, er der som regel flere træningsløb i Østkredsen i både sommer- og vinterhalvåret, så følg med på karruselløbslisten. Desuden har FIF Hillerød de sidste to år kørt en serie af MTBO træningsløb om vinteren. Hvis du har spørgsmål til MTBO er du meget velkommen til at kontakte enten Anna eller Jesper. Find vores emails nedenfor under Kontakt.
 
Det kan desuden nævnes, at der i sommeren 2009 var EM i MTBO i skovene omkring Farum (Bøndernes Hegn, Hareskoven, Ganløse Orned, Ryget og Nørreskoven), hvor man kunne se eliten i aktion på tæt hold.
 


MTBO i Farum OK

Vi er nogle stykker i Farum OK, som gennem de sidste par år har kørt mtb-o (mountainbike-orientering). Hvis du kunne tænke dig at prøve, så er der gode muligheder i løbet af efteråret og vinteren. Det bedste sted at finde information er på DOFs mtb-o hjemmeside

Udstyr
Det kræver ikke så meget at være med. Vigtigst er en cykel. En mountainbike er det bedste, og det de fleste benytter, men en god kraftig citybike eller lignende med brede dæk kan komme langt i skoven.
En kortholder kan kraftigt anbefales. Nicolai har to ekstra, som han gerne låner ud.

Vinter-Serie MTB-O
FIF Hillerød arrangerer en serie af løb i nov-feb. Start kl. 11-12. Se http://www.fif-orientering.dk/fif under VinterSerien MTBO i 2012/2013.


Gå til toppenAnn-Dorthe og Anna
 


MTBO under Dansk Orienteringsforbund
Kortholdere og andet udstyr
FIF Hillerød vinter MTBO
Lidt historie: EM i Danmark 2009

 


EasyGPS: Hent data fra GPS 

OCAD til Garmin GPS

 

 

 

Gå til toppen  Kontakt

Kontakt til Farum Orienteringsklub, MTBO
Anna Telyakevych 60 86 98 21,
Jesper Damgaard 61 33 49 21,

 

 

 

 

Gå til toppen