- Bliv medlem-   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TKC Sjælland | Gallerier |
  Medlem af Farum OK
Begynderstartside
Hvad er Orientering?
Hvordan kommer jeg i gang?
Prøv et Orienteringsløb!
Torsdage i skoven
Find vej i skovene ved Farum - "prøv selv" orienteringsløb
Læs mere om orienteringsløb
Medlem af Farum OK
Kontakt
Indmeldelse
 
Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Løbskonto
Kontingent


Vi vil gerne fortælle om vores klub, så du allerede inden indmeldelse kan få noget at at vide om os.
I Farum OK vil vi gerne være mange flere medlemmer. Både unge og gamle er meget velkommen i klubben.

Børn og Ungdom
Vi har en gruppe af børn og unge i alderen 2-20 år.
Gruppen er delt op i mindre dele, idet vi har en gruppe af børn i alderen 2-8 år (Farum OK's Skovtrolde), børnegruppen på 9-11 år, ungdom 12-17 år og junior 18-20 år.

Skovtroldene er fra 2-8 år og deltager mest i Skovcuppen og i klubarrangementer. Læs mere om Skovtroldene her.

Børnegruppen bliver trænet i at blive tryg ved at færdes i skoven. Her trænes også i at læse kort og de symboler der er for de enkelte genstande.
Og ikke mindst bruger vi tid på at give børnene erfaring i at bruge kompas.

Ungdomsgruppen har ofte et bedre forhold til at løbe på tværs i skoven.
De trænes i at komme uden for stierne og lære at bruge højdekurverne på en akiv måde. Dog trænes de alle i at bruge kompasset som en del af de normale løb. I ungdomsgruppen arbejder vi også med kondition og styrketræning, idet vi sørger for at undgå at træne løbere inden de er klar til de fysiske strabadser.

Juniorgruppen er den mest erfarne gruppe. Her trænes med hurtighed i skoven, optimal vejvalg og fysisk udholdenhed. Jo bedre form løberne er i, jo hurtigere skal de kunne orientere i landskabet.

Til hver gruppe er der mulighed for på kredsplan, at komme med på dags-, weekend- og ugekursus et sted i Danmark eller Sverige. Her mødes flere flere klubbers ungdomsløbere til fælles kursus omkring orienteringsløb og ikke mindst fællesskab.
Det anbefales kraftigt at de unge kommer med på disse kurser, idet de bånd der bindes på tværs af klubberne, er med til at have det sjovt til konkurrencer og løb.

Seniorer
Seniorgruppen starter fra alderen 21 år. For seniorerne har vi flere tilbud. Dels er der den normale tekniktræning, hvor også ungdommen deltager. Her mødes forældre til børnegruppen med nye medlemmer af orienteringssporten. Det er også her at de erfarne medlemmer kommer for at finpudse teknikkerne.

Vi har for gruppen +35 år en årlig fælles hyggetur til et sted i Danmark, hvor vi hygger os sammen med lidt løb, samt mad og lidt at drikke, alt efter hvad man selv tager med.

Desuden har vi vores fælles træninger, hvor vi eksempelvis løber sammen hver tirsdag gennem hele vinteren. Alle kan deltage og møde op. I sommersæsonen tager vi til karruselløbene, og har man ikke bil, så kan fælleskørsel arrangeres.

Elite
Farum OK har en meget lang tradition som en af landets stærkeste eliteklubber.
Klubbens løbere har bl.a. vundet 3 guld- og en sølvmedalje til verdensmesterskaberne samt 1 guldmedalje ved VM i MTB-O Stafet.
Klubben søger at skabe optimale forhold for dem der virkelig vil satse. Vi har jævnligt haft udenlandske løbere på længere ophold, og de har opsøgt klubben pga. vores internationale ry.

Sammen med Tisvilde Hegn OK og Allerød OK har Farum OK i en lang række år haft en fælles international kluboverbygning for eliten, kaldet FarumTisvilde OK. FarumTisvilde OK har været blandt verdens stærkeste ved de store internationale stafetter.

 

FarumTisvilde OK er nu afløst af en fælles overbygning for de nordsjællanske klubber. Den hedder CopenhagenO, og den håber med tiden at vinde samme ry som FarumTisvilde OK.

O-Service og løbstilmelding
I Dansk Orienteringsforbund har vi et fælles klub- og tilmeldingssystem. For at kunne tilmelde sig løb skal man være oprettet i O-Service og dermed være medlem en orienteringsklub i Danmark.

I O-Service står oplysningerne om dig som medlem. Det er også her at du kan melde dig til orienteringsløb rundt om i landet.

Hvis du har adgang til internettet og en email, så kan du selv logge ind og melde dig til. Du kan få en adgang til o-service ved at kontankte en af klubbens o-service administratorer.
Har du ikke adgang til internettet, så kan du kontakte vores løbstilmelder eller en af vores administratorer på o-service, som vil kunne melde dig til løb.

Løbskontoen
Når du har deltaget i løb eller andre arrangementer, lægger klubben ud for dig. Du skal derfor selv holde styr på, om du skylder penge til løbskontoen. Denne konto administreres af vores løbstilmelder. Du kan selv kontakte vores løbstilmelder for at høre om din kontos status.
Hvis du er i minus bør du som minimum indbetale det skyldige beløb. Du kan evt. indbetale mere, idet din pengene kun trækkes fra din konto for dine udgifter i klubben.

Kontingent
En gang om året opkræves det årlige kontingent. Selve størrelsen af kontingentet besluttes på den årlige generalforsamling, som ligger i slutningen af februar. Indbetaling af kontingent foretages på en anden konto end løbskontoen.

Klubbens oplysninger om dig som medlem
I klubben har vi følgende oplysninger om dig som medlem:
For- og efternavn, adresse, telefonnummer og evt. mobilnummer, email, fødselsår og evt. familierelationer. Vi offentliggør ikke nogle af disse oplysninger på vores hjemmeside eller udleverer dem uden din samtykke. Du er ligeledes forpligtiget til at melde tilbage til klubben eller selv rette dem i o-service, hvis du har ændringer til dine oplysninger. Vi bruger kun oplysningerne til at kunne komme i kontakt med dig som medlem og til at melde dig til løb.

Klubbens frivillige arbejde
I klubben benytter vi de kræfter og ideer, som de enkelte klubmedlemmer er i besiddelse af. Vi har det princip, at hvis man gerne vil ud at løbe orienteringsløb, så må man også lejligheds­vis være med til at arrangere dem. Du vil derfor ind imellem blive spurgt, om du har tid og mulighed for hjælpe til ved de forskellige løb vi arrangerer.

Der er omkring 2-3 større løb og en del mindre træningsløb pr. år. Ikke alle har rutine til at håndtere alle slags opgaver, men der er noget for enhver smag, lige fra at sælge baner til træningsløb, hente poster, stå i kiosk, til at lægge baner og være stævneleder.

I klubben findes en bestyrelse med en formand, næstformand, sekretær, og 4-5 medlemmer. Bestyrelsens opgave er at beslutte, hvad klubben skal satse på, hvordan klubbens midler bruges bedst muligt og andre opgaver, hvor overordnede beslutninger skal foretages.

Gå til toppen


Senest rettet den 30/01-2013

medlem af fok